Annons
Annons

BLOGGAR

Franskt 1700-talsslott till salu

http---proprietes.lefigaro.fr-indicateur-images-PDF-PHOTO-HUGE_PHOTO_PDF_161283_1_0Skärmavbild 2016-09-20 kl. 21.44.23Skärmavbild 2016-09-20 kl. 21.44.18Skärmavbild 2016-09-20 kl. 21.44.06

Tänk vilken dröm att bo i ett franskt slott. För den som har god ekonomi kan drömmen bli till verklighet genom franska mäklarfirman Cabinet Le Nail, som just nu har ett imponerande slott ute till försäljning.

Annons

Slottsanläggningen ligger drygt två mil väster om Paris i Sarthe i bedövande vacker natur med vidsträckta skogar som närmsta granne. Den stiliga huvudbyggnaden omges av en klassisk typisk fransk park med välansade och hårt tuktade häckar med symmetriskt utplacerade trädgårdsskulpturer. I parken finns också orangeri och en alldeles egen teater. Alltihop från 1700-talet. Nuvarande ägare lär vara en välkänd amerikansk designer, som har lagt ner stor möda på att återställa anläggningen till sin ursprungliga prakt.

Slottet är ur svenskt perspektiv lite extra intressant. Den typiskt franska utformningen har nämligen mycket gemensamt med en lång rad svenska byggnader som är signerade av den store svenske rokokoarkitekten Carl Hårleman. Hårleman vurmade för det mesta som var franskt och den var också han som införde denna typ av arkitektur i Sverige, vilken kom att bli smakledande även långt efter hans död.

Courtesy of Le Figaro Properties

/ Erik

Andra gillar också:

Kommentera

Annons

biljettervt


Annons

SENASTE FRÅN ANTIK & AUKTION

Laddar